همدلی

 همدلی این است که به شدت با احساسات و عواطف اطرافیان خود هماهنگ شوید. همدلی به حالتی گفته می‌شود که فرد به صورت تمام و کمال خودش را جای فرد دیگری می‌گذارد و تلاش می‌کند که احساسات و امیال او را در درک کند. در واقع هنگام همدلی با کسی، به تمام مسائل از دیدِ همان فرد نگاه می‌کنیم. غم و نگرانی‎‌های او دقیقه به غم و نگرانی خودمان تبدیل می‌شود. در آن لحظه کاملاً همراه افکار و احساسات فرد مقابل خواهیم بود؛ حتی اگر شخصاً نگاه متفاوتی به آن مسئله داشته باشیم.

همدلی چیست؟

همدلی، توانایی درک عاطفی احساسات دیگران، دیدن چیزها از دیدگاه آن‌ها و تصور خودمان در جایگاه آنهاست.. درواقع همدلی یعنی این‌که به درون وجود من آیند و بکوشند از طرف من، درونم رو جستجو کنند و دنیای اطراف را، آن‌چنان‌که من می‌بینیم، ببینند و بفهمند.

همدلی این نیست که با طرف مقابل همدردی کنید، پا به پایش گریه کنید و زندگیتان را در این مسیر بگذرانید، همدلی یعنی حس کردن خشم، ترس و سردرگمیِ دوست، فرزند، همسر؛ طوری که انگار حس خودت بوده است؛ بدون این‌که خشمگین شوید، بترسید، یا سردرگم شوید.

می‌توانیم بگوییم همدلی؛ یعنی این‌که به شکلی به دنیای اطراف نگاه کنیم که انگار از چشم فرد دیگری به جهان می‌نگریم.

نشانه های همدلی چیست؟

نشانه‌هایی که نشان‌دهنده همدلی است در زیر مطرح شده است؛ چگونه می توانید تشخیص دهید که ممکن است همدل باشید؟ برخی از ویژگی های رایج همدلی عبارتند از:

  1. یکدلی

شکی نیست که برخی افراد بیشتر از دیگران مستعد همدلی هستند. همه ما فردی را در زندگی خود می شناسیم که استعداد خواندن احساسات ما را داشته است، همانطور که همه ما افرادی را می شناسیم که به نظر می رسد کاملاً از احساسات اطرافیان خود جدا شده اند.

  1. بینش

همدلان نیز تمایل زیادی به داشتن حس شهود دارند. آنها به غریزه خود اعتماد دارند و اغلب هنگام تصمیم گیری با دل و جرات خود رفتار می کنند.

از آنجایی که آنها با احساسات دیگران بسیار هماهنگ هستند، ممکن است اطلاعات یا نشانه های ظریفی را دریافت کنند که ممکن است به تصمیم گیری آنها کمک کند.

  1. مراقبت

افرادی که خود را همدل توصیف می کنند نیز تمایل زیادی به دیگران دارند. آنها نیازها، خواسته‌ها و ترس‌هایی را که دیگران با آن‌ها مواجه می‌شوند، درک می‌کنند، بنابراین یک همدل ممکن است تلاش کند مطمئن شود که دیگران چیزهایی را که برای احساس امنیت، و شادی نیاز دارند، دارند.

به همین دلیل، مردم ممکن است آنها را مهربان یا خونگرم توصیف کنند. با این حال، این تمایل گاهی اوقات می تواند برای همدلان ایجاد مرزهایی با دیگران چالش برانگیز کند.

  1. حساسیت

همدل ها فقط به احساسات حساس نیستند، بلکه تمایل دارند جنبه های دیگر محیط را نیز درک کنند. این بدان معنی است که آنها ممکن است از مناظر، صداها، بوها و سایر احساسات فیزیکی که ممکن است افراد دیگر متوجه آنها نشوند، آگاهی بیشتری داشته باشند.

در نتیجه، همدلی ممکن است بیشتر توسط رایحه‌های خاص آزار دهد یا به راحتی توسط صداهای اطراف خود حواسش پرت شود.

برخی دیگر از نشانه‌های همدلی به صورت کلی

  • شما در گوش دادن به صحبت های دیگران، خوب هستید؛
  • مردم اغلب مشکلاتشان را به شما می‌گویند؛
  • زمانی که به حرف‌هایشان گوش می‌کنیند حوصلتان سر نمی‌رود؛
  • شما در درک احساسات دیگران خوب هستید؛
  • شما اغلب به احساس دیگران فکر می‌کنید؛
  • افراد برای مشورت به شما مراجعه می‌کنند؛
  • اغلب احساس می‌کنید تحت تأثیر رویدادهای غم انگیز هستید؛
  • شما سعی می کنید به دیگرانی که رنج می‌برند، کمک کنید؛
  • گاهی اوقات در موقعیت‌های اجتماعی احساس خستگی یا فرسودگی می‌کنید؛
  • شما عمیقاً به دیگران اهمیت می‌دهید؛
  • یه فرد همدل در جایگاه مدیریتی، رهبرانه تر رفتار می‌کند. و این ویژگی افراد کاریزماتیک حساب می‌شود؛
  • همدلی یکی از مولفه‌های هوش‌هیجانی است، پس با تمرین مهارت همدلی هوش‌هیجانی یا EQ هم فعال‌تر می‌شود؛
  • هرچه خطاهای شناختی‌مان کمتر باشه، راحت تر همدلی می‌کنیم؛
  • هرچی قضاوت و مقصر دونستن آدم‌ها در وجودمون کمتر باشد، راحت تر همدلی می‌کنیم

انواع همدلی

انواع مختلفی از همدلی وجود دارد، که ممکن است فرد  آن را تجربه کند

  • همدلی عاطفی

شامل توانایی درک احساسات فرد دیگر و پاسخ مناسب است. چنین درک عاطفی ممکن است منجر به احساس نگرانی در مورد رفاه شخص دیگری شود، یا ممکن است منجر به احساس ناراحتی شخصی شود.

همدلی عاطفی در اثر فعالیت‌های نورون‌های آینه‌ای در درون مغز رخ می‌دهد؛ نورون‌های آینه‌ای باعث می‌شوند تا یک جاندار با رفتار جانداری دیگر ارتباط برقرار کند. مثلا شما دوست خودتان را می‌بینید که تصادف کرده و آسیب دیده چه احساسی دارید؟ به احتمال زیاد شما از درد او ناراحت می‌شوید و حتی شاید باعث رنجش شما شود.

هر چه دو نفر از لحاظ عاطفی به هم نزدیک‌تر باشند این همدلی قدرتمندتر می‌شود و احساسات بیش از حد می‌تواند باعث خستگی روانی و در نتیجه فرسودگی شغلی شود.

  • همدلی جسمانی

شامل داشتن نوعی واکنش فیزیکی در پاسخ به چیزی است که شخص دیگری تجربه می‌کند. گاهی اوقات افراد به صورت فیزیکی چیزی را که دیگری احساس می کند تجربه می‌کنند. برای مثال، وقتی می بینند که شخص دیگری احساس خجالت می کند، ممکن است شروع به سرخ شدن کنند یا ناراحتی معده بگیرند.

  • همدلی شناختی

شامل توانایی درک وضعیت روانی دیگران و چیزی که ممکن است در پاسخ به موقعیت فکر کند، می‌شود. این مربوط به چیزی است که روانشناسان از آن به عنوان تئوری ذهن یاد می‌کنند، یا تفکر در مورد چیزی که دیگران فکر می کنند.

چالش های همدل بودن

  • فواید همدلی

می توانید از دیگران حمایت عاطفی کنید

وقتی کسی به کمک نیاز دارد می دانید

می توانید بگویید که آیا کسی برای شما خوب است یا خیر

  • مضرات همدلی

ممکن است اغلب احساس خستگی عاطفی کنید

ممکن است پیدا کردن زمان برای خود سخت باشد

توانایی شما برای خواندن دیگران ممکن است برای برخی تهاجمی باشد

چطور از همدلی استفاده مناسب داشته باشیم؟

  • اگر همدل هستید، از خود محافظت کنید

اگر با توصیف یک همدلی ارتباط برقرار می کنید، و اگر می بینید که دائماً احساسات دیگران را به عهده می گیرید، مهم است که یاد بگیرید چگونه از روح خود محافظت کنید و خود را از دنیای بیرون جدا کنید تا بتوانید نفس بکشید، درمان کنید و تجربه کنید. احساسات خودت

  • برای خودتان وقت پیدا کنید

این ممکن است به معنای یافتن زمانی برای دور شدن از خود در طبیعت باشد، جایی که تحت بمباران احساسات یا استرس دیگران نباشید. یا ممکن است به معنای یافتن موسیقی یا یک برنامه مدیتیشن باشد که می تواند به شما کمک کند تا مرکز خود را دوباره تنظیم کنید و دوباره ایجاد کنید.

همدلان همچنین باید روی دانستن زمان و نحوه ایجاد دیوارهای شخصی کار کنند تا همیشه به راحتی احساسات اطرافیان خود را جذب نکنند. این کار آسانی نخواهد بود، زیرا ایجاد مرزها احتمالاً به طور طبیعی برای همدلانی که برای کمک به آنها تلاش می‌کنند، پیش نمی‌آید. اما ایجاد مرزهای سالم برای سلامت روان و رفاه همه – شاید به ویژه برای همدلان – ضروری است.

ممکن است بخواهید تمرین مدیتیشن را شروع کنید تا به بهترین نحو یاد بگیرید که چگونه این کار را انجام دهید. با متمرکز کردن ذهن خود و یادگیری دور نگه داشتن حواس‌پرتی‌های بیرونی، می‌توانید توانایی خود را برای انجام همین کار تقویت کنید، زمانی که ورودی عاطفی که از دیگران دریافت می‌کنید بسیار زیاد شود.

  • با افرادی که وقت خود را با آنها می گذرانید انتخابی باشید

همچنین احتمالاً در طول زمان یاد خواهید گرفت که افراد خاصی وجود دارند که بهتر است از آنها فاصله بگیرید. از آنجایی که همدلی‌ها می‌توانند احساسات دیگران را جذب کنند، گذراندن زمان بیش از حد در اطراف شخصیت‌های سمی می‌تواند شبیه مسموم کردن خود از درون باشد.

برخی از افراد هستند که نمی توانید به آنها کمک کنید، و برخی از افرادی هستند که بهتر است از آنها دور بمانید – اشکالی ندارد. درک این موضوع و رعایت مرزهای خود، یکی از بهترین راه هایی است که می توانید سلامت و تندرستی روانی خود را حفظ کنید.

  • از یک متخصص سلامت روان کمک بگیرید

در نهایت، کمک گرفتن از یک متخصص هرگز ایده بدی نیست. اگر احساس می‌کنید که دائماً تحت تأثیر احساساتی هستید که هنگام بیرون رفتن از درب ورودی خود تجربه می‌کنید، ممکن است نیاز به ایجاد ابزارهایی داشته باشید که به شما در حل این مشکل کمک کنند.

یک متخصص بهداشت روان آموزش دیده می تواند به شما کمک کند تا آن ابزارها را توسعه دهید و راه را برای تبدیل شدن به شادترین و سالم ترین نسخه ممکن از خود هموار کنید.

به این ترتیب، می‌توانید یاد بگیرید که چگونه از توانایی‌های همدلی خود به خوبی استفاده کنید، وقتی پهنای باند احساسی برای حمایت و مراقبت از کسانی که بیشتر به آن نیاز دارند را دارید.

چگونه همدل تر باشیم؟

اگر می‌خواهید توانایی‌های همدلی خود را بهبود ببخشید، مراحلی وجود دارد که می‌توانید برای همدلی بیشتر در زندگی روزمره خود بردارید.

  • به دیگران علاقه مند شوید.

شروع به توجه کنید که دیگران چگونه رفتار می کنند، از جمله آنچه می گویند و زبان بدن آنها. با آنها صحبت کنید و فعالانه به آنچه می گویند گوش دهید.

  • خودتان را در زندگی دیگران تصور کنید.

همدلی به این معناست که بتوانیم موقعیت را از چشم دیگران ببینیم. این به شما امکان می دهد تا واقعاً آنچه را که در موقعیت خود احساس می کنند، احساس کنید. همدلان می توانند این کار را به طور طبیعی انجام دهند، اما شما همچنین می توانید توانایی خود را برای همدلی با فکر کردن فعالانه در مورد چگونگی بودن در جای دیگری تقویت کنید.

  • به دیگران فضا دهید.

اگر می خواهید دیگران احساسات خود را با شما در میان بگذارند، مهم است که خود را در برابر دیگران گشاده‌تر کنید. در مورد احساسات خود صحبت کنید و در عوض به دیگران فضایی بدهید تا احساسات خود را به اشتراک بگذارند.

نیلوفر علی بیگی

منابع:

Campbell, L. (December 06, 2023). What Is an Empath and How Do You Know If You Are One?. Taken from the link: https://www.verywellmind.com/what-is-an-empath-and-how-do-you-know-if-you-are-one-5119883

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up