تقسیم وظایف زوجین در زندگی مشترک

تقسیم وظایف زوجین در زندگی مشترک

تقسیم وظایف زوجین در زندگی علاوه بر این که مانع از فرسودگی ذهنی و روانی زوجین می‌شود، میزان صمیمیت و همدلی بین آنها را افزایش می‌دهد. تقسیم وظایف در زندگی مشترک شاید در ابتدا مورد مهمی به نظر نرسد. اما وقتی هر دو زوج شاغل باشند می‌تواند به منبع اصلی اختلاف‌های زناشویی تبدیل شود. امروزه تقسیم وظایف در زندگی مشترک یک ارزش محسوب می‌شود، اما آیا زوجین در جهت این عمل کردن به این ارزش قدمی برمی‌دارند؟

بهترین راه برای تقسیم وظایف زوجین

بهترین راه برای تقسیم وظایف زوجین، ایده 50:50 است، یعنی در آن زوج‌ها تلاش می‌کنند همه وظایف را به‌طور مساوی تقسیم کنند. در حالیکه این یک ایده‌آل مناسب است، اما زوج‌هایی که در زمینه تدارکات به خوبی مذاکره می‌کنند – یعنی از تقسیم کار راضی هستند، از یکدیگر رنجیده نمی‌شوند و هنوز هم می‌توانند در حرفه‌های خود به پیش بروند – کسانی هستند که وظایف را عمدا تقسیم می‌کنند، اما نه لزوماً. به همان اندازه.

تقسیم وظایف در زندگی مشترک چه زمانی به تعارض تبدیل می‌شود؟

تقسیم وظایف در زندگی مشترک، ابتدا به نظر آسان می‌آید، زوجین باهم ظرف می‌شویند، تختخواب را مرتب می‌کنند، نظافت می‌کنند اما این وظایف وقتی منجر به تعارض می‌شوند که فرزندی به دنیا می‌آید. بچه‌ها نیازهای بزرگی ایجاد می‌کنند، هم نیاز بیشتر به درآمد و هم مسئولیت‌های خانگی بیشتر. در این زمان مسئولیت‌ها عوض نمی‌شود بلکه مسئولیت‌های جدیدی اضافه می‌شود.

علاوه بر آن، در ازدواج‌های مدرن که هردو زوج شاغل هستند ممکن است وظایف به صورت داوطلبی باشد؛ یعنی هنگام انجام یک مسئولیت هرکس که داوطلب باشد آن را انجام دهد. اما این یک روش فاجعه‌بار به خصوص برای زن خانه است. زیرا در نهایت خودشان مجبور به انجام مسئولیت‌های بچه و خانه می‌شوند و از حمایت نکردن همسر خود رنجیده می‌شوند.

راه حل تقسیم وظایف در زندگی زوجین

در اینجا مراحلی وجود دارد که می‌توانید برای رسیدن به یک تقسیم کار متناسب با نیازهای شما باشد، دنبال کنید:

  • تمام وظایف خود را فهرست کنید

همسران معمولا به طور مداوم نسبت کارهای خانه را که انجام می دهند بیش از حد ارزیابی می‌کنند. کارهایی که انجام می‌دهند را خیلی زیاد می‌بینند. در مقابل فکر می‌کنند که شریک عاطفیشان آن‌ها را نادیده می‌گیرد و یا به اندازه خودش، حمایت و کمک نمی‌کند. ممکن است شما هر روز ظرف‌ها را بشویید، خانه را جارو کنید، به گل‌‌ها آب بدهید اما این به این معنی نیست که شریک عاطفی شما از آن‌ها خبر دارد. این لیست به شما کمک می‌کند تا یکدیگر را از وظایفی که انجام می‌دهید آگاه کنید. با این لیست شما به همسر خود آگاهی می‌دهید که در وظایف خود کوتاهی نمی‌کنید و در مقابل انتظارات خود را هم به او می‌گویید.

  • از خود بپرسید: “چه کاری را می‌توانیم انجام دهیم؟”

گاهی اوقات ما در وظایف زندگی مشترک کارهایی را انجام می‌دهیم صرفا بخاطر اینکه جامعه آن را وظیفه‌‌ی ما می‌داند یا گاهی کارهایی را انجام می‌دهیم که والدینمان انجام می‌دادند. به عنوان مثال جامعه وظیفه‌ی آشپزی کردن را از وظایف زن در خانه می‌داند و یا شما همیشه دیده‌اید که در خانواده پدر شما مسئولیت خرید را بر عهده داشته است. این‌ها لزوما به این معنی نیست که شما هم باید طبق همین اصول وظایف را تقسیم کنید. سعی کنید با رعایت انصاف کارهای منزل را بین اعضای خانواده خود تقسیم کنید. شاید بتوانید با توافق دوجانبه از انجام بعضی کارها صرف نظر کنید. فکر کردن به اینکه چه کارهایی را می‌توانید رها کنید می‌تواند بار این فشار را از شما بردارد.

  • از خود بپرسید: “من می‌خواهم کدام وظایف را بر عهده بگیرم؟”

قبل از اینکه فکر کنید چه چیزی را برون سپاری کنید و تقسیم کنید، مهم است که تشخیص دهید شخصاً چه چیزی را می خواهید حفظ کنید. شاید شما یک سرآشپز تازه کار هستید و عاشق تهیه غذاهای خانوادگی هستید

انجام مسئولیت‌ها ممکن است فداکاری به نظر برسد و با خود فکر کنید که چقدر کسل‌کننده هستند؛ اما در واقع همیشه اینچنین نیست! فرض کنید که شما یک آشپز ماهر هستید و از آشپزی لذت می‌برید یا شاید باغبانی کار شما باشد یا از برنامه خواب شبانه بچه ها لذت می برید. در این صورت نه تنها بر عهده گرفتن این مسئولیت برای شما طاقت‌فرسا یا کسل‌کننده نخواهد بود بلکه از آن لذت خواهید برد. با شناختن شخصیت و علاقه‌مندی‌های خود و همسرتان می‌توانید این موارد را بررسی کنید.

  • از خود بپرسید: “چه چیزی می‌توانیم به فرد دیگری واگذاری کنیم؟”

بودن در یک زوج دو شغله به طور خودکار شما را ثروتمند نمی‌کند، اما با دو حقوق، گاهی اوقات پول اضافی برای برون‌سپاری و یا واگذاری کارهایی که واقعاً دوست ندارید یا زمان نامتناسبی را می‌طلبد، وجود دارد. چه اتوکشی، نظافت، باغبانی یا خرید مواد غذایی باشد، برون سپاری و واگذاری برخی از کارها وقت شما را برای تمرکز روی چیزهایی که واقعاً برایتان ارزشمند است، آزاد می‌کند.

به لیست وظایف خود برگردید، کارهایی که کمترین علاقه را دارید، بودجه هفتگی خود را شناسایی کنید و تا آنجا که ممکن است برون سپاری کنید یعمی به فرد دیگری واگذار کنید.

۲ راه‌حل برای ایجاد هماهنگی و کاهش تعارض

در حالیکه گاهی هیچ راه حل یکسانی برای تقسیم کارها وجود ندارد، روشی که برای آن پیش می‌روید می‌تواند بین هماهنگی رابطه و تعارض تفاوت ایجاد کند.

دو استراتژی اصلی وجود دارد:

۱. تقسیم است، جایی که شما وظایف را تقسیم می‌کنید و هر یک از شما مسئولیت کارهایی را که به شما محول شده است را بر عهده می‌گیرید. برخی از زوج‌ها تصمیم می‌گیرند وظایف را به طور مساوی تقسیم کنند، در حالیکه برخی دیگر وظایف بیشتری را به یک شریک که احتمالاً حرفه‌ای کمتر یا تمایل بیشتری برای انجام کارها دارد، به نسبت بیشتری محول می‌کنند.

۲. نوبتی انجام دادن است. در اینجا شما مسئولیت هر کار را باهم به اشتراک می‌گذارید و به نوبت اینکه چه کسی چه کاری را انجام می‌دهد را مشخص می‌کنید. نوبت‌های مربوطه شما ممکن است مربوط به روزهایی از هفته باشد که نسبتاً کمتر مشغول کار هستید. به عنوان مثال، یکی از شما در روزهای دوشنبه تا پنجشنبه و دیگری در روز جمعه و آخر هفته شام می‌پزد.

تقسیم وظایف برای آرامش درون خانه

تقسیم وظایف در زندگی مشترک ممکن است احساسات خوبی را به دنبال نداشته باشد، اما باید بدانیم که هر تحولی در زندگی مسئولیت‌هایی با خودش به همراه دارد، زندگی مستقل و تک‌نفره حالا به زندگی دونفره تبدیل شده است و پذیرفتن زندگی مشترک یعنی پذیرفتن تمام این مسئولیت‌ها. بنابراین ما در اینگونه تعارض‌ها علاوه بر در نظر گرفتن توقعات و نیازهای خود، باید به سهم خود در این تعارض‌ها نیز آگاه باشیم.

هر چیزی که انتخاب می‌کنید و انجام می‌دهید، کلید روشنایی است. تنش‌ها تقریباً همیشه از عدم شفافیت ناشی می‌شوند تا فقدان برابری.

نیلوفر علی بیگی

منابع:

Petriglieri, J. (Dec 01, 2020). How to split the chores with your partner — minus the drama and fighting. Taken from the link: https://ideas.ted.com/how-to-split-the-chores-with-your-partner-minus-the-drama-and-fighting/

برگرفته شده از کتاب زوج‌هایی که کار می‌کنند: چگونه زوج‌های دو شغله می‌توانند در عشق و کار رشد کنند. نوشته جنیفر پتریگلیری. منتشر شده توسط Harvard Business Review Press. حق چاپ © 2019 جنیفر پتریگلیری.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up