افسردگی خندان

وقتی یک لبخند، غم را پنهان می‌کند … .چرا برخی از افراد مبتلا به افسردگی از بیرون خوشحال به نظر می‌رسند … ؟!برخی افراد وقتی متوجه می‌شوند که نشانه‌هایی از افسردگی را در خود می‌بینند، ترجیح می‌دهند وانمود کنند که این نشانه‌ها را ندارند. آنها در حالی که درد می‌کشند لبخند به لب دارند و سعی می‌کنند آن را از اطرافیان پنهان کنند. به کار و تحصیل خود ادامه می‌دهند در حالی که با نشانه‌هایی جدی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. گاهی افرادی که افسردگی را تجربه می‌کنند، علائم خود را پشت لبخند، پنهان می‌کنند تا دیگران را متقاعد کنند که خوشحال هستند. این پدیده با نام “افسردگی خندان” شناخته می‌شود.

به زبان ساده، «افسردگی خندان» همان افسردگی پنهان است. در ظاهر، افراد مبتلا به افسردگی خندان ممکن است شاد و حتی خوشحال به نظر برسند. آنها ممکن است یک شغل خوب و یک رابطه عالی داشته باشند. ممکن است با اعتماد به‌نفس و از نظر اجتماعی فعال به نظر برسند. ممکن است موفق و راضی به نظر برسند. اما، اگر بتوانید یک شخص را به سمت بیرون برگردانید، چیز کاملاً متفاوتی خواهید دید. خواهید دید که آن نمایی که پر از لبخند است، در واقع نمایی است توخالی تا غم و اندوه درونی، اضطراب، تنهایی، ناامیدی و افسردگی را پنهان کند. فرد گویی دیگران را متقاعد می‌کند که هیچ مشکلی ندارد و همه چیز خوب است درحالیکه این‌گونه نیست.

علائم و نشانه‌های افسردگی خندان

افرادی که با افسردگی خندان دست و پنجه نرم می‌کنند که می‌توان آن را اختلال افسردگی اساسی با عملکرد بالا نیز نامید، متوجه می‌شوند که علائمی مانند غم، ناامیدی، خشم و تحریک‌پذیری دارند و همچنین مسائلی مانند از دست‌دادن علاقه، خستگی، اختلال در خواب، از دست دادن اشتها یا پرخوری، اضطراب و موارد دیگر را برای مدتی طولانی تجربه می‌کنند

افراد مبتلا به افسردگی خندان ممکن است بسیاری از علائم کلاسیک افسردگی را تجربه کنند، از جمله غم و اندوه عمیق، عزت نفس پایین، و تغییرات در زندگی روزمره خود. برخی از این علائم ممکن است برای دیگران قابل مشاهده باشد، در حالیکه سایر علائم ممکن است خصوصی نگه داشته شوند.

این غیر معمول نیست که افراد مبتلا به افسردگی خندان برای پنهان کردن علائم خود بسیار سخت تلاش کنند. به همین دلیل، مهم است که به دنبال نشانه‌های کمتر آشکار دیگری باشید که نشان می‌دهد چیزی اشتباه است، مانند تغییر در عادات، خستگی و از دست دادن علاقه به چیزهایی که زمانی از آنها لذت می‌بردند.

چرا افراد علائم افسردگی خود را پنهان می‌کنند و هنگام افسردگی لبخند می‌زنند؟

این غیر معمول نیست که افراد، افسردگی خود را مخفی نگه دارند. از میل به محافظت از حریم خصوصی خود گرفته تا ترس از قضاوت دیگران، دلایل شخصی و حرفه‌ای بسیاری وجود دارد که چرا افراد علائم افسردگی خود را پنهان می‌کنند و ممکن است آن را با لبخند پنهان کنند. در اینجا نگاه دقیق‌تری به این موضوع می‌پردازیم که چرا مردم افسردگی را مخفی نگه می‌دارند. برخی از دلایل رایج در زیر عنوان شده است:

  • سنگی روی دوش دیگران

بسیاری از افرادی که با افسردگی درگیر هستند گاه احساس می‌کنند اگر تحت تأثیر علائم خود قرار گیرند، بار اضافه‌ای بر دوش اطرافیانشان تحمیل کرده‌اند. این احساس آنها را دچار احساس گناه می‌کند و برای اینکه این احساس را کم کرده باشند سعی می‌کنند علائمشان را پنهان کنند. این واقعیت ممکن است مخصوصاً برای افرادی صادق باشد که عادت دارند به جای مراقبت از خود، از دیگران مراقبت کنند. آنها به سادگی نمی‌دانند چگونه درخواست کمک کنند، بنابراین مبارزات خود را برای خود نگه می‌دارند.

  • خجالت

در حالی که امروزه سعی بر آن شده تا احساس شرم مربوط به برچسب‌‌های منفی اختلالات روانی تا حد زیادی از میان برداشته شودبا این حال، برخی افراد معتقدند افسردگی یک نقص شخصیت یا نشانه ضعف است. در نتیجه، آنها ممکن است از داشتن افسردگی احساس خجالت کنند زیرا فکر می‌کنند باید خودشان بتوانند آن را مدیریت کنند.

  • انکار

افسردگی خندان ممکن است ناشی از انکار یک فرد از احساس افسردگی باشد. آنها ممکن است فکر کنند که تا زمانی که لبخند می زنند، نباید افسردگی داشته باشند. بسیاری از مردم نمی‌توانند بپذیرند که ممکن است مشکلی در آنها وجود داشته باشد. برای آن‌ها راحت‌تر است که وانمود کنند که حالشان خوب است تا اینکه درباره احساس واقعی خود صحبت کنند. درواقع آنها ترجیح می‌دهند به جای اینکه از متخصصی برای التیام دردشان کمک بگیرند، این نشانه‌ها را در خود انکار کنند و یا نادیده بگیرند.

  • ترس از واکنش

گاهی اوقات مردم در مورد پیامدهای شخصی افسردگی نگران هستند. برای مثال، شخصی نگران باشد که اگر به شریک زندگی خود نشان دهد که افسردگی دارد، او را ترک کند. بنابراین، به خاطر ترس از اینکه نسبت افسردگی خود مورد قضاوت یا مجازات قرار بگیرند، آن را پشت لبخند خود پنهان می‌کند.

  • نگرانی در مورد ضعیف به نظر رسیدن

افراد مبتلا به افسردگی خندان اغلب می‌ترسند که اگر نشان دهند افسردگی دارند، دیگران از آنها سوء استفاده کنند. آنها نه تنها نگران این هستند که دیگران آنها را ضعیف و آسیب‌پذیر ببینند، بلکه نگران هستند که دیگران از افسردگی آنها به عنوان اهرمی علیه آنها استفاده کنند. آن‌ها ترجیح می‌دهند زره‌ای سخت بپوشند تا اینکه بپذیرند که به کمک نیاز دارند.

  • احساس گناه

از آنجا که احساس گناه با افسردگی همراه است، گاهی اوقات افراد احساس نمی‌کنند که باید افسرده باشند. آنها ممکن است فکر کنند زندگی خوبی دارند و نباید احساس بدی داشته باشند. آنها همچنین احساس می‌کنند که احتمالاً کار اشتباهی انجام می‌دهند یا اینکه به نوعی در افسردگی مقصر هستند. در نتیجه، آنها احساس گناه می‌کنند و گاهی حتی از افسردگی خود خجالت می‌کشند. بنابراین آنها آن را پشت یک لبخند پنهان نگه می‌دارند.

  • کمال‌گرایی

کمال‌گرایان اغلب بر هنر بی‌نقص به‌نظر رسیدن تسلط دارند و برای بسیاری، این به معنای پنهان کردن هر درد یا مشکلی است که تجربه می‌کنند. در نتیجه، اعتراف به افسردگی به این معنی است که زندگی آنها کمتر از حد عالی است و آنها نمی‌توانند خود را مجبور به انجام این کار کنند.

در آخر …

افراد مبتلا به افسردگی خندان اغلب غم و اندوه خود را با لبخند و نمایی بیرونی می‌پوشانند که برای پنهان کردن آشفتگی و رنج درونی آنها طراحی شده است. اگر شما یا یکی از عزیزانتان علائم افسردگی را تجربه می‌کنید، اما آن را از دیگران پنهان می‌کنید، باید بدانید نشانه‌های افسردگی با انکار، توجیه و حفظ ظاهر از بین نمی‌روند، گاهی تلاش برای ندیدن آنها نتیجه‌ای عکس می‌دهد، کیفیت زندگی‌تان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و روابطتتان را دچار مشکل می‌کند. پس اولین قدم را بردارید و از یک درمانگر متخصص کمک بگیرید. با درمان و حمایت مناسب، لبخندی که از بیرون دارید به زودی با احساس درونی شما مطابقت پیدا خواهد کرد.

نیلوفر علی‌بیگی

منبع:

Morin, A. (April 11, 2023). Smiling Depression: When Things Aren’t Quite What They Seem. Taken from the link: https://www.verywellmind.com/what-is-smiling-depression-4775918.

Jaworski, M. (Jun 20, 2023). Smiling Depression: When a Smile Hides Sadness. Taken from the link: https://www.psycom.net/depression/smiling-depression.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up