روژین سلیمان نژاد
”روشی که دیگران را توصیف می کنید، همان روشی است که مردم شما را می بینند و می شناسند“
چطور صفاتی را که به دیگران نسبت می دهید، خودتان به دست می آورید – صفاتی در راستای بهتر شدن یا بدترشدن.
برای بسیاری از مردم کار کردن خسته¬کننده است و پس از انجام کارهای خسته کننده، اتاق غذاخوری، مکانی وسوسه کننده برای پرداختن به شایعات بی اساس است .
« درباره ی خانم ایکس، دستیار جدید رئيس چه فکری می کنید»؟
یکی از همکاران تان می گوید: “متکبر، دیگری می گوید “بیش از حد خودشیفته”و…. شما نیز قطعا نظر خودتان را دارید، که چندان دلپذیر نیست. آیا شما هم به میان این مکالمه می پرید و نظرتان را ابراز می کنید؟ یا آیا حکیمانه به این نتیجه می رسید که سکوت بهترین گزینه است و تنها سکوت است که باعث شرم و خجالتتان نخواهد شد.
امیدوارم که دومی را انتخاب کنید! از آنجا که پژوهش ها نشان می دهند که صفاتی که به دیگران نسبت می دهید ، به خودتان نسبت داده می شوند.
قهرمان اجتماعی
بخشی از فرایند اجتماعی شدن، صحبت کردن در مورد دیگران است . آیا صحبت کردن در یک بافت شخصی یا حرفه ای، بحث در مورد دوستان، خانواده و همسالان، اجتناب ناپذیر است.

روش توصیف دیگران

بر اساس شواهد، ما انسان ها در اکثریت اوقات، بخشنده، مهربان و تعارفی هستیم ، اما نه همیشه.
منتها بهتر است که همیشه مهربان باشیم . زیرا توهین به دیگران ممکن است پیامدهای مخاطره آمیزی علیه خود ما داشته باشد که با بیانات ناخوشایندی خود را نشان دهد و یا ما را در معرض تندی، حسادت یا کینه توزی قرار دهد. به نظر می رسد که صفاتی که در جمع به دیگران نسبت می دهید به احتمال زیاد به شما هم نسبت داده می شود انتقال صفت: شما همان چیزی هستید که به زبان می آورید
پژوهش اسکورونسکی و همکاران (1998) پدیده ای تحت عنوان انتقال خودبخودی صفت را توصیف می کند که در این فرایند هر آنچه را که در توصیف دیگران بیان می کنیم ، به خودمان نسبت داده می شود . این یافته در طول زمان بیشتر تایید شد.
یک لحظه تامل کنید ! یقینا با خودتان فکر می کنید که ویژگی های منفی که در دیگران می یابید، درخودتان وجود ندارد.
و اما خبر بد: اسکورونسکی و همکاران متوجه شدند که انتقال خودبخودی صفات یک ارجاع منطقی نیست، بلکه یک ارتباط بی فکر است.
تحقیقات آنها همچنین نشان داد که انتقال خودبخودی صفات، صرفا انتقال احساس مثبت فردی که به دیگران احترام می گذارد یا تصویر منفی فردی بی اعتبار و ناسپاس نیست. انتقال، خاص صفات است.
استنتاج ویژگی: در این آزمون عالی عمل کردید، در نتیجه باید فرد باهوشی باشید.
اما واقعیت فراتر از این است. صفات نه تنها منتقل، که استنباط نیز می شوند. زمانی که درباره رفتار شخص دیگری چیزهایی را می شنویم، رفتار او را با استعداد و شایستگی اش مرتبط می کنیم.
تحقیق ولز و همکاران (۲۰۱۱) هم انتقال خودبخودی صفات و هم استنتاج خودبخودی صفات را مورد بحث قرار داد، که به فرایند نتیجه گیری در مورد صفات دیگران بر اساس شنیدن شرحی از رفتار آنها تعریف شد.ه است. یکی از مثال هایی که آنها ارائه می دهند این است : شنیدن این قضیه که کسی ” در امتحان مکانیک کوانتوم عالی عمل کرده، ممکن است شنونده را به این نتیجه برساند که آزمودنی فردی باهوش است.
آنها همچنین کشف کردند که هم انتقال صفات و هم استنتاج صفات به تفکر نیاز دارند، چرا که هر دو این فرایندها به ظرفیت حافظه بستگی دارند.
اگرچه اکثریت اوقات سریعا نتیجه گیری می کنیم، آیا زمان هایی هست که برای نتیجه گیری تردید کنیم و دیگران را از تردیدمان، ذی نفع کنیم؟ در واقع، بله. تحقیقات نشان می دهند زمانی که ما انگیزه ی ارتباط داریم، به احتمال بیشتر با دید مثبت تری به دیگران نگاه می کنیم.
برقرار کردن دوستی از طریق عینک های صورتی رنگ آسانتر است.
ریم و همکاران (۲۰۱۳) در مطالعه¬ ای تحت عنوان “دیدن دیگران از طریق عینک های صورتی رنگ”، هدف وابستگی انسانی را مورد بررسی قرار دادند و به طور رسمی اعلام کردند که ما موجوداتی اجتماعی هستیم که به منظور برقراری ارتباط متولد شده ایم. هر بار که در یک ایونت شبکه ای با امید یافتن ارتباطات تجاری و یا در یک رویداد اجتماعی با امید پیدا کردن دوستان جدید شرکت می کنیم، به طور غریزی می توانیم تاثیرعملی این تحقیق را تشخیص دهیم.
آنها در آزمایشی دریافتند که افراد با هدف وابستگی، تمایل و سوگیری بیشتری برای استنتاج خودبخودی صفات مثبت در دیگران داشتند تا صفات منفی. در آزمایش دوم، آنها متوجه شدند که این تاثیر تنها زمانی دیده می شود که هدف وابستگی، تحقق نیافته باشد.
ابراز مهربانی و انتقاد
چگونه؟
تعاریف درست به شما امکان می دهد که با اشاره به ویژگی های مثبت دیگران، انها را تحسین کنید و در نهایت این صفات به خود شما نسبت داده می شوند. البته مخالف این حالت نیز درست است.
ممکن است والدینتان در حین بزرگ شدنتان به شما گفته باشند که اگر چیزخوبی برای گفتن نداشتی، چیزی نگو. تحقیقات نشان می دهند که این یک اظهار نظر درست و حکیمانه است.
در طول مکالمه، شخصی یا حرفه ای، گاهی اوقات ابراز نقد ضروری است. اما اگر شک داشته باشید، بی خیال نقد کردن شوید.
منابع
– [i]John J. Skowronski, Donal E. Carlston, Lynda May, and Matthew T. Crawford, ”Spontaneous Trait Tranference: Communicators Take on the Qualities They Describe in Others,” Journal of Personality and Social Psychology 74, 1998, 837-848.
– [iii]SoYon Rim, Kate E. Min, James S. Uleman, Tanya L. Chartrand, and Donal E. Carlston, ”Seeing others through rose-colored glasses: An affiliation goal and positivity bias in implicit trait impressions,” Journal of Experimental Social Psychology 49, 2013, 1204-1209.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up